Selecteer een pagina

Supersnel suikervrij bananenbrood

Wij zijn dol op bananenbrood. Het is een fijne manier om oude, overrijpe bananen in te verwerken én een heerlijke snack voor tussendoor. Dit recept is zonder geraffineerde suiker dus ook perfect voor kinderen. We voegen wat gemengde noten toe voor een lekkere bite, maar voor kleine kids kun je ook wat extra fruit als blauwe bessen, frambozen of stukjes appel door het beslag mengen.

Dit heb je nodig voor het bananenbrood

  • drupje olijfolie
  • 4 (overrijpe) bananen
  • 150 g dadels
  • 2 el citroensap
  • 250 ml amandelmelk (of een andere melk naar keuze)
  • 75 g gemengde noten, ongezouten
  • 300 g speltmeel of volkoren tarwemeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snufje zout
  • 1 tl kaneel

Zo maak je het bananenbrood

Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een cakeblik in met een drupje olijfolie en bekleed met bakpapier.

Snijd drie van de vier bananen in plakjes en doe ze, samen met de helft van de dadels, citroensap en melk in een blender. Mix dit samen tot je geen klontjes meer ziet.

Prak de overgebleven banaan grof met een vork, snijd de rest van de dadels in kleine stukjes en hak de noten grof.

Meng in een aparte kom het meel, bakpoeder, baking soda, zout en de kaneel met een spatel door elkaar.

Voeg het banaanmengsel toe aan de kom met droge ingrediënten en roer tot een samenhangend beslag.

Roer de gehakte dadels, de helft van de noten en de geprakte banaan door het beslag.

Giet het beslag in de cakevorm en bestrooi met de overgebleven noten.

Bak het bananenbrood in 45-50 minuten in de oven. Laat helemaal afkoelen voor je het brood aansnijdt.

Het suikervrije bananenbrood is heerlijk bij een kop thee. Bijvoorbeeld dit hartverwarmende winterdrankje met kurkuma en kaneel.