Selecteer een pagina

Pompoen-wortelsoep met zelfgemaakt naanbrood

Soep is dé manier om ongemerkt lekker veel groenten binnen te krijgen. Fijn voor jezelf, maar ook voor kinderen. De dochter van Marlies is dol op deze oranje soep. Helemaal met zo’n lekker zelfgemaakt naanbrood erbij om in de soep te dippen. We maakten er ook een lekkere kruidenolie bij die lekker is door de soep, maar ook op het naanbrood.

Dit heb je nodig voor de pompoen-wortelsoep voor 4 personen

  • 250 g wortel
  • 1 kleine flespompoen
  • 2 grote zoete aardappels
  • 1 rode ui
  • 2 el olijfolie
  • 750 ml groentebouillon
  • handje pompoenpitjes
  • 2 el yoghurt naar keuze

Zo maak je de pompoen-wortelsoep

Snijd de wortel, pompoen (met schil), zoete aardappels (met schil) en ui in stukjes.

Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de wortel, pompoen, zoete aardappel en ui zo’n 10 minuten, tot alles lekker zacht en lichtbruin is.

Schenk de groentebouillon in de blender en voeg de groenten toe. Pureer tot een gladde soep en voeg eventueel nog wat extra water of bouillon toe als de soep te dik is.

Garneer de soep met de pompoenpitjes en yoghurt.

Dit heb je nodig voor 4 naanbroden

  • 220 g zelfrijzend bakmeel
  • 180 ml yoghurt
  • handje bloem
  • 1 tl zout
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 tl korianderpoeder
  • scheutje olijfolie

Zo maak je het naanbrood

Doe het zelfrijzend bakmeel en de yoghurt samen in een kom en roer goed door elkaar met een (natte) lepel. Maak je handen nat en kneed het geheel tot een samenhangend deeg, maak hiervan een bol en verdeel deze bol in vier gelijke bolletjes.

Bestrooi je aanrecht met wat bloem en druk een bolletje met je handen plat. Rol met de deegroller zo dun mogelijk uit. Herhaal met alle bolletjes.

Meng in een kommetje de olijfolie, het zout, knoflook- en korianderpoeder. Bestrijk de naanbroodjes aan één kant met dit mengsel.

Laat een koekenpan heet worden en leg het naanbrood met de bestreken kant naar onder in de pan. Bestrijk terwijl het brood in de pan ligt ook de andere kant.

Bak het naanbrood tot er ‘bellen’ en bruine plekjes ontstaan, draai dan om en bak ook de andere kant. Herhaal dit voor alle broden.

Serveer de soep met het naanbrood en een kruidenolie die je maakt van van 5 el olijfolie en een flinke el Za’atar.

Eet smakelijk!